SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

BMW.de weer in Google opgenomen - kort SEO nieuws. (8 feb. 2006)

Ongeoorloofde technieken en Google revisited 3.

Na amper een paar dagen volledig uit de index verwijderd te zijn is sinds gisteren de website BMW.de en die van Ricoh.de weer opgenomen in de index.

Het verwijderen van de beide websites uit Google heeft blijkbaar het beoogde effect gehad. Bij beiden werd onmiddelijk na verwijdering uit de index, de ongeoorloofde techniek weggehaald. BMW en Ricoh hebben daarbij contact gehad met Google's webspam-team en is na verwijdering van de doorway-pages beider website weer opgenomen.

Veel vragen blijven onbeantwoord en nieuwe borrelen onmiddelijk op:

  • Wie is de SEO van beide partijen?
  • Google gaf reeds te kennen te willen weten wie verantwoordelijk is voor dergelijke technieken en is deze in het gesprek met het webspam-team, genoemd?
  • Wat zijn de consequenties voor de SEO?
  • Wat kan Google doen?
  • Waarom was de verwijdering slechts zo kort?
  • ...

Hoe kort de verwijdering ook geweest moge zijn en hoeveel vraagtekens er bij een dergelijk actie geplaatst kunnen worden, dergelijk opzienbarende acties geven duidelijk aan dat zoekmachine-spam door Google uiterst serieus genomen wordt.

Tot slot wijs ik u nog graag op volgende uitspraak van Matt Cutts:

"As I?ve discussed before, Google will be expanding its efforts on webspam in non-English languages this year. Just as a reminder, Google?s quality guidelines have been available for several years in many languages."

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws