SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Sexy zoekmachine MS Dewey - Kort zoekmachine nieuws (24 okt. 2006)

Nieuw initiatief van MS voor haar zoekmachine Live.com

Zoekmachines zijn booming business. De bedragen die er in deze sector omgaan zijn mede een reden waarom er talloze nieuwe zoekmachines het daglicht zien, maar ook helaas vaak de eerste zonnestralen niet overleven. Het is ook niet gemakkelijk tegen het geweld van een zoekmachine als Google op te boksen. De naamsbekendheid van de 'grote jongens' is zo hoog en de markt zo verzadigd dat nieuwe initiatieven nauwelijks nog voet aan de grond krijgen.

Zelfs 'big boys' als Microsoft hebben het er maar moeilijk mee om echt een potje te kunnen breken.

1 van de mogelijkheden die dan nog overblijft is een opvallende en 'andere' zoekmachine te presenteren dan we gewend zijn. Hadden we als een butler tot wie we ons wenden konden met een volledige zoekvraag (AskJeeves) nu hebben we een heuse jonge dame tot onze dienst Ms Dewey De zoekmachine is eigenlijk niets meer dan een leuk opgemaakte interface voor de zoekmachine Live.com.

De gehele zoekmachine wordt gepresenteerd in Flash! Na een schreeuwerige intro zien we Ms. Dewey (het model-actrice Janina Gavankar) wachten op een zoekvraag van uw zijde. Onverwacht, humoristisch en hilarisch, maar bij langer gebruik toch echt knap irritant!

De zoekresultaten die aangeboden worden in een transparant (veel te klein) deel van het venster, moeten gescrolled worden middels een mouseover aan de boven- danwel aan de onderzijde. De snelheid van scrollen is na een beetje oefening wel redelijk te bepalen, maar schiet véél te snel weer in een hogere versnelling waardoor resultaten niet echt te lezen zijn.

Maar helaas is er niets gedaan aan de zoekresultaten, te veel ruis en te weinig relevante resultaten. Kortom, leuk geprobeerd. Next!

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws