SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Wikipedia moet zich richten op kwaliteit - Kort zoekmachine nieuws (8  aug. 2006)

Wikipedia moet meer gaan voor kwaliteit dan kwantiteit.

Aan het begin van 'Wikimania', een driedaagse bijeenkomst van driehonderd fervente Wikipedia-gebruikers, riep oprichter van Wikipedia Jimmy Wales, internetters op om meer nadruk te leggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Hiermee bedoelde Walens natuurlijk de bijdragen aan de Wikipedia.

"Hoewel we ons altijd ten doel hebben gesteld net zo goed of beter te worden dan de encyclopedie Britannica, zijn we er nog niet. We kunnen niet langer tevreden zijn met een toenemend aantal bijdragen en moeten onze aandacht verleggen van groei naar kwaliteit&qout;, aldus Wales.

De online encyclopedie is te raadplegen in diverse talen en heeft meer dan 1,2 miljoen Engelstalige artikelen geplaatst sinds de oprichting in 2001.

Al deze artikelen zijn, hoe goed bedoelt ook door de redacteuren en bijdragen door bezoekers van de Wiki, niet allemaal van de kwaliteit waarover Walens spreekt. In plaats van zich te richten op nog een toevloed aan artikelen dient men zich, wil de Wikipedia als de vraagbaak voor allerlei kwesties worden gezien, te richten op goede en geverifieerde content.

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws