SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Servers en hun specifieke problemen - Goedkope hoster? Nee dank u! - Kort zoekmachine nieuws (14 dec. 2006)

Problemen in de zoekmachine resultaten door een slechte server?

Keer op keer kom ik ze tegen, vaak zeer verleidelijke aanbiedingen en de bijbehorende mensen die ze aanprijzen, totdat... totdat het fout gaat. En met fout gaan bedoel ik dan ook dat het echt goed fout gaat.

Hosting for a buck, bij ons 10 Euro per jaar en een domainnaam erbij. Tjonge jonge, het kan niet op. Oke, hosting is goedkoper geworden, meer bedrijven op de markt die elkaar de klanten trachten af te snoepen en meer klanten die een webhoster zoeken. Maar, waar eindigt dat allemaal? Bij super goedkope hostingabonnementen, die ook nog een stuk kwaliteit bieden? Wat denkt u nou zelf?

Goedkoop is duurkoop zei mijn vader altijd al, ook mijn moeder had er een handje van om te wijzen op goedkope rommel en de ergernissen die je eraan over kunt houden. "Het eindeffect is dat het je meer kost dan het je opleverd." Is het niet in geld, dan toch in tijd die je erin moet steken om het weer optimaal te krijgen. Vaak echter, kost het je meer dan je ermee zou kunnen besparen.

Gevaarlijk ook is het te denken dat het allemaal wel niet zo'n vaart zal lopen. Er zijn toch geen slechte hosters meer!? Nou, dan moet u toch nog eens goed nadenken! Er zijn er genoeg.

Heeft u er bovendien al eens bij stilgestaan dat als uw website vaker niet bereikbaar is, u dat klanten kan kosten? En op den duur zelfs meer klanten omdat de zoekmachine uw site wat minder in waarde gaat schatten? Nee? Dan wordt het echt tijd dat u uw ogen opent.

Waarom zult u zich afvragen. Wel, dat zit zo:

Reden 1: Een zoekmachine stuurt een zoekrobot naar uw site om de gegevens op te halen en op waarde te schatten. Stoot deze vaker zijn neus omdat uw server weer eens uit de lucht is en niet reageert, dan is het risico aanwezig dat de interval waarmee deze robot uw site bezoekt steeds groter. Totdat... deze überhaupt niet meer terugkomt.

Reden 2: Een verder gevolg van een zoekrobot die regelmatig zijn neus stoot is het niet tijdig opnemen van nieuwe dokumenten en het langzaam maar zeker wegzaken van uw site in de resultaten.

Reden 3: Een hoster die niet weet wat hij doet, maar u slechts de ruimte als 'bemiddelaar' ter beschikking stelt, geeft vaak niet thuis als u hem/haar dringend nodig heeft. Kan ik niet, moet ik iemand voor bellen, de kinderen moeten nog van school gehaald worden, geen tijd, kan het nu niet regelen, te druk, moet ik iemand voor bellen, enzovoorts enzovoorts. Bij dringende problemen wordt de telefoon niet opgenomen of kan men ter plekke niets regelen en dat, u zult het zien, altijd op het moment dat er een probleem is. Extra diensten zijn er niet en als u wat extra's geïnstalleerd wilt hebben, kan dat niet. Vanwege vermeende veiligheidsrisicos etc. bla bla bla.

Stress, ergernissen en een verlies aan klanten is uw deel.

Reden 4: Stoort u zich ook zo aan die bedrijven die veel spam rondpompen? Nou, een zoekmachine doet dat ook. Uw buurman, die bij uw op de server gehost wordt, bij shared-hosting that is, en dat is vaker een regel dan een uitzondering, kon wel eens een notoire zoekmachine spammer zijn. Of nog erger een spammer die emailtjes rondstuurt, net zo lang en zoveel, dat de service providers het IP op een blacklist zetten. Ergo, de zoekmachine komt niet meer en in het laatste geval, zult u van bezoekers op uw site op den duur geen emailtjes meer krijgen omdat alle hosters uw IP-block gebanned hebben.

Bad neighbourhood

Voorgaande zaken, noemen ze 'bad neighbourhood' een slechte buurt. Wat dat met u als persoon in het dagelijks leven kan doen, is algemeen bekend. U weet nu dat dat ook geldt voor een slechte buurt op de server. Het schaadt u en een ieder die ermee te maken krijgt. Veelal onvrijwillig.

Remedie:

Opstappen, onmiddelijk. Zonder nog na te denken over 'dubbele kosten' etc. Als u merkt dat er op dezelfde server, slechte buurtjes staan, rest u nog 1 ding: Vertrekken.

Hoe kunt u dat zien? Nou heel simpel: via Netcraft kunt u bekijken waar uw site gehost wordt en wie er zich nog meer op hetzelfde IP-block bevinden.

Treft u daar als 'notoire spammers' bekend staande websites aan, of porno sites, sites die u een beetje een nare bijsmaak bezorgen? U weet nu wat dat kan doen met uw site. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws