SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

SEO gevonden worden, rankings, zoekmachine marketing - blabla - Kort zoekmachine nieuws (21 dec. 2006)

SEO hype - gevonden worden - zoekmachines - blabla?

Het is al laat als ik dit artikel schrijf, maar na een eerste dag waarin je eigenlijk pas echt goed kunt uitbuiken van de kerst (ja, we hebben het slecht in NL) weer actief aan het werk. En met actief bedoel ik dan ook echt actief!

Op de een of andere vreemde manier is Google weer bezig orde in de chaos te scheppen. Of was het nou andersom? Hm, hoe het ook zij, er gebeurt weer het een en ander op zoekmachine gebied. Voor de resultaten dan.

Aan het struinen door de resultaten, kom ik de ene vervuiler na de andere tegen. Allemaal super goed en ijzersterk als SEO, optimaliseerder, website en zoekmachine marketing en ver... Hm, laat maar. ;)

Ook op voelspriet veel negatief geluid, mensen die aan het knoeien gaan, de resultaten zien veranderen, kortstondig ingrijpen, menen de resultaten te kunnen forceren, niet weten wat ze doen en dan op de beruchte blaren mogen gaan zitten. Zucht...

Maar ook de nieuwe resultaten van Google baren me enigszins zorgen, niet dat het nu echt helemaal de verkeerde kant op gaat, nee, some thing's happening. Meer en meer 'scrapers' en 'copycats' krijgen een suplemental vermelding. Maar, tegelijkertijd zie ik ook spammertjes wat hoger komen. Meer nadruk wordt op links van buitenaf gelegd en aan de daadwerkelijke inhoud van pagina's wordt wat minder waarde toegekend. Een zorgwekkende verandering, of een kortstondige move om rommel kwijt te raken? Wie zal het zeggen.

Feit is wel, en daar waarschuwde ik bij 'bigdaddy' al voor, dat er een doorslaande balans dreigt te ontstaan voor waar het winst of verlies voor Google vs. de spammers betreft.

Wordt 2006 het begin van het einde van Google? Of wordt het juist het begin van een nieuw begin? Een doorstart zo te zeggen. Helaas is mijn glazenbolletje niet goed uit de vaatwasser gekomen en doorstaat hij de vraag wat brengt de toekomst als testcase niet echt jofel.

Maar genoeg gezeur, ik hoop dat de kerstdagen voor u net zo goed zijn geweest als voor mij en wens u allen een gelukkig 2007, mochten wij elkaar niet meer spreken voor het eind van het jaar, wat ik sterk betwijfel gezien het aantal teksten en artikelen dat mij nog voor het innerlijke oog zweeft.

Met kerstige groet,

Tonnie

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws