SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Nieuwe zoekmachine Ask Jeeves - Kort zoekmachine nieuws(11 maart 2006)

Ask (Jeeves) lanceert Beta versie van zoekmachine

Hoewel nog in Beta-versie, heeft Ask (tot voor kort nog Ask Jeeves) deze week haar nieuwe zoekmachine officieel gelanceerd.

De Nederlandse versie, benadrukt Ask.com, is nog een beta-versie. Veel features zitten er al in, maar zijn nog niet "af". In de komende maanden zal Ask.com nog extra features toevoegen.

Ondanks het zeer hoge marktaandeel dat Google heeft (geschat wordt 91 procent) denkt men bij Ask dat er zeker nog ruimte is voor een nieuwe zoekmachine.

Opvallende features van Ask zijn o.a. de persoonlijke zoekdienst MijnAsk, waarin zoekresultaten, favorieten en afbeeldingen kunnen worden opgeslagen, in mappen geordend kunnen worden, en zelfs gepubliceerd kunnen worden als blog, of met anderen gedeeld via een rss-feed.

Een andere interessante feature is de Verrekijker, waarmee de gebruiker direct in de zoekresultaten een verkleinde afbeelding kan bekijken van de betreffende website, zonder dat de link aangeklikt hoeft te worden.

Voor al deze features, is het bijhouden en verzamelen van informatie over uw zoekopdrachten middels een cookie of anderszins nodig. Gelukkig heeft Ask hierover een duidelijk privacy reglement opgesteld, waarbij ik u dringend adviseer dit grondig door te nemen. U geeft Ask bij registratie toestemming om gerichte reclame te verzenden via haar partners en informatie over uw zoekopdrachten te verzamelen.

Zoeken, kunt u natuurlijk ook zonder dat u zich registreerd. Maar welke informatie Ask daarbij alsnog verzameld, blijft een beetje onduidelijk.

Conclusie:

Voor zover er reeds een conclusie aan de werking van de zoekmachine te verbinden valt, voegt Ask naar mijn mening, met deze zoekmachine niets nieuws toe aan het reeds bestaande aanbod.

Prettig is het eenvoudige en duidelijk vormgegeven grafische uiterlijk en de presentatie van de zoekresultaten, die nog achterblijven op die in vergelijking met Google. Maar wie weet kan Ask met de combinatie community-building en zoekmachine (afgekeken van MSN?) een deel van de markt voor zich winnen.

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws