SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google geeft waarschuwing bij verdacht zoekresultaat - Kort zoekmachine nieuws(4  aug. 2006)

Malware waarschuwing bij zoekresultaat

Dat er websites in Google zijn opgenomen die op z'n zachtst gezegd van zeer twijfelachtig allooi zijn, moge duidelijk zijn. Geen mooier medium dan het internet is ook een gedachte die bij mensen met een bedenkelijke moraal is doorgedrongen. Allerlei trucjes worden uit de kast gehaald om een argeloze bezoeker in de val te lokken.

Deze wetenschap, is ook tot Google zelf doorgedrongen. Het is natuurlijk niet echt goed voor het "image" van een zoekmachine als blijkt dat dergelijke websites worden getoond in de resultaten.

In de engelse versie van de zoekmachine google.com heeft men derhalve een herkenningsmogelijkheid voor dergelijke websites ingebouwd.

Een zoektocht naar "list keygen mirc" levert een aantal resultaten op, waarbij het eerste resultaat blijkbaar meteen raak is. Na het klikken op de "verdachte" link, toont Google ipv. de website, een pagina met een waarschuwing:

Malware waarschuwing in Google bij het activeren van een verdacht zoekresultaat

Waarschuwing! Open de bewuste site niet!

Een oplettende zoekert melde deze ontdekking in Voelspriet, alwaar ik een reactie achter heb gelaten en naar aanleiding daarvan dit artikel schrijf.

Malware blijft opgenomen

Ongetwijfeld heeft Google zich hierbij de vraag gesteld wat nu te doen met dergelijke pagina's, verwijderen of een waarschuwing laten zien?

Een keuze die gemaakt is, het geven van een waarschuwing ipv. het verwijderen van de bewuste website, is naar mijn mening niet de juiste. Als een site, middels de zeer verfijnde technieken die Google ter beschikking staat, als uitermate verdacht en malware bevattend wordt beschouwd, dient deze onmiddelijk uit de index verwijderd te worden.

Er worden websites voor minder uit de index gegooid. Dus waarom malware laten staan en de keus overlaten aan de gebruiker van de zoekmachine?

Google heeft de verantwoordelijkheid om zuivere resultaten aan te bieden en haar gebruikers te beschermen tegen zeer verdachte sites. Punt!

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws