SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google gooit 20.000 pagina's van de Leipziger Messe uit de index - Kort zoekmachine nieuws (20 okt. 2006)

Another one bites the dust - Google ban voor Leipziger Messe

Via een goede kennis in Duitsland Mike Advo, komen we te weten dat er een leuk artikel over de Leipziger Messe op de website van Golem.de te vinden is.

Na een waarschuwing per email (kenners weten dat het dan al te laat is ;) ) verwijderde Google eerder deze week een 20.000 pagina's van de website van de Leipziger Messe wegens misbruik van de richtlijnen uit haar index. Middels javascript redirects wordt bezoekers een andere inhoud voorgeschoteld dan Google. En dat, mag niet!

Was het eerder al de beurt aan de duitstalige website van BMW, gaat nu de Leipziger Messe met de billen bloot. Maar ook zij zijn blijkbaar slecht in het nemen van hun verlies en volgens de heer Veiko Lange was het echt niet de bedoeling:

"Wir haben hier nicht massiv Keywords aneinander gereiht, sondern leiteten unsere Besucher einfach nur auf die Unterseiten unseres Domino-Servers. Auch war es nicht unsere Absicht etwas zu verstecken, sondern vielmehr unsere Lösung einer rudimentären 'Browser-ohne-alles-Startseite'. Es ist zum Kopfschütteln, dass Google daraufhin so massiv Seiten aus dem Index nimmt.".
"We hebben niet massief keywords aan elkaar geregen, we hebben onze bezoekers slechts naar de dieper liggende pagina's op onze server doorverwezen. Het is nooit onze bedoeling geweest inhoud - tekst en links te verbergen, het was veelmeer een poging een van alle poespas ontdane startpagina te creeeren. 'Het is om te vertwijfelen' dat Google daartegen zo hard is opgetreden en zoveel van onze pagina's uit de index heeft genomen". (vrij vertaald - red.)

Daarnaast komt dhr. Lange nog met de mededeling dat het slechts een 'relikwie' betreft van een reeds eerder bestaande 'browser herkenning en redirect'.

Hoe dom kun je zijn.

Weten dat er misbruik van de richtlijnen van Google gemaakt wordt, dit afdoen als 'iets uit het verleden dat is blijven hangen' het eenvoudig weg laten staan en dan gaan klagen dat het allemaal wel erg hard is wat je wordt aangedaan als je betrapt wordt.

Een gewaarschuwd mens blijkt toch nog erger te zijn dan de ezel die zich over het algemeen niet twee keer stoot ... etc. Reeds in januari waarschuwde Matt Cutts op zijn blog dat ook 'anderstalige' websites verscherpt aangepakt zouden worden mits betrapt op misbruik. Daarna volgt in februari de ban van de website van BMW en toch laat je een dergelijk gevaarlijk 'oud lijk' in de kast liggen?

Zijn zij nou zo dom of .....

P.S.

Nu ja, als je bekend genoeg bent, bij Google uit de index vliegt en zoveel aandacht krijgt, heb je in ieder geval weer een paar extra linkjes erbij mocht je site weer opgenomen worden. Maar.... om het nou meteen als onderdeel van een goede seo-campagne te gaan gebruiken? Aldus Mike Advo.

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws