SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Meta zoekmachine Ixquick vernietigt log-files - Kort zoekmachine nieuws (24  mei 2006)

Uit privacy oogpunt vernietigt Ixquick de log-files van zoekopdrachten

Meta zoekmachine Ixquick en privacy

Via een persbericht dat ook op haar website is geplaatst, heeft de meta-zoekmachine Ixquick laten weten al haar log-files van zoekopdrachten te vernietigen.

Met ingang van deze week vernietigt Ixquik ook de IP-adressen en ?unique user ID?s? van de gebruikers uit haar eigen ?logfiles?. "Zo zoekt een gebruiker van Ixquick in een combinatie van de beste zoekmachines, terwijl zijn privacy gewaarborgd wordt", aldus van Eesteren.

Veel is er de laatste tijd te doen geweest over zoekmachines en de privacy van de gebruikers daarvan. Al deze gegevens worden door grote zoekmachines opgeslagen en gebruikt om "de diensten voor haar gebruikers beter af te stemmen".

Deze gegevens zijn niet alleen voor zoekmachines zeer waardevol, ook overheidsinstanties zouden ze graag ter beschikking hebben. De sommatie aan Google om haar log-files af te staan aan de Amerikaanse overheid is een van de meest besproken thema's op het net. Immers, wie waarborgt dan uw en mijn privacy als gebruiker van zoekmachines op het net?

Een thema dat momenteel zeer veel aandacht krijgt en bij menigeen zeer gevoelig ligt. Vanzelfsprekend is dit besluit niet alleen lovenswaardig te noemen, maar heeft Ixquick zich hierbij ook weer eens in de etalage gezet.

De vraag die bij mij dan rijst: "Waarom werden / worden er überhaupt log-files aangemaakt bij Ixquick?"

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws