SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Internet Explorer IE7 niet standards compliant - Kort zoekmachine nieuws(8  aug. 2006)

Nee he, niet nog een buggy versie van IE.

Het heeft eigenlijk niet veel met 'zoekmachines en SEO' te maken, maar meer met waar webdesigners mee te maken hebben: Buggy browsers.

Browsers die de 'standaard' niet volgen, in veel gevallen bedoelen we daar de IE(xx) mee. Alle versies hebben wel wat. Doet IE een keer mee met een bepaalde versie en denk je 'he het lukt' zul je zien dat dat voor eenzelfde versie op een ander besturingssysteem niet geldt.

Er zit voor de meeste designers dan niets anders op om de zoveelste bug te omzeilen met een 'hack' (een noodgreep om de presentatie te verbeteren).

Microsoft beloofde met haar nieuwe versie van de Internet Exploder, versie IE7, deze standaard in zeer grote lijnen te gaan volgen. Gedurende maanden nu zijn Beta-versies in omloop, waar aan de negatieve berichtgeving al te zien was dat het nog niet echt best gestelt is met de nieuwste MS-telg. Helaas blijkt nu eea. bewaarheid te worden en is ook deze versie verre van volgzaam.

Volgens het laatste bericht, houdt IE7 in vergelijking met FireFox, zich slechts voor 52% aan de CSS-standaard. FireFox haalt een prima 93%.

Dwangbuisje ... iemand?

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws