SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google webmaster tools kapot - Kort zoekmachine nieuws (11 dec. 2006)

Google webmaster tools gone bonkers

Denk je even vlug te checken hoe het zit met de verwijzingen op je site, of alles nog wel goed aankomt bij Google, kreeg ik toch bijna een hartverzakking.

Tot mijn schrik vertoonde google, voor beide domains, de tekst "No pages from your site are currently included in Google's index. Indexing can take time."

Google webmastertools geeft aan geen paginas opgenomen te hebben van onze domains
klik voor een vergroting

Daar gaan je haren echt wel even van overeind staan kan ik u vertellen. Van alles schoot me door m'n hoofd; "heb ik wel alles goed geplaatst?" , "is er iets mis met de server?" , "is m'n site gehyjacked?" ....

Snel Google opgevraagd en gekeken hoe mijn pagina's het doen. Pfffew..., alles is normaal, alle pagina's staan er nog in en doen het zoals gewoonlijk goed.

Hoewel je weet dat het allemaal wel snor zit, voor wat betreft de opbouw van de site, de zuiverheid van de pagina's en de gebruikte techniek, ga je toch even twijfelen aan jezelf bij het lezen van een dergelijk bericht.

Nu pas heb ik dan ook kennis kunnen maken met het gevoel dat men moet hebben als de pagina's echt verdwenen zijn, zoals laatst het dagblad Trouw overkwam. Het enige verschil daarbij is, dat zij ongeoorloofde technieken gebruikten en wij niet.

Inmiddels een emailtje naar Google gestuurd met de vraag wat er aan de hand is. Want dat er vreemde dingen gebeuren de laatste tijd, mag wel duidelijk zijn. Het lijkt wel of men bij Google teveel wil en daarover te weinig controle heeft.

Vreemde resultaten, een kapotte site: functie, webmaster tools draait door, ... wat zal het volgende probleem gaan worden?

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws