SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Google implementeerd zoekwoord-suggestie - Ori Allon - Kort zoekmachine nieuws (2 sept. 2006)

Alternatieve zoekwoorden bij zoekopdracht.

Zoekmachine software aangekocht door Google was begin dit jaar in het nieuws. Google kocht toen zoekmachine-software ontwikkelt door Ori Allon, een student van de University of New South Wales.

Nu, word in AISE (usenet groep Alt.Internet.Search-Engines) melding gemaakt door regular Borek, dat bij een zoekopdracht op ciprofloxacin er bovenaan een reeks alternatieven voor de zoekopdracht wordt getoond.

alternatieven bij zoekresultaten in Google

Een eerste stap tot het implementeren van de door Allon ontwikkelde software, of blijft het bij slechts dit deel? De zoekmachine software bevat naast het geven van alternatieven voor de ingegeven zoekopdracht namenlijk nog een deel, dat van het tonen van een deel van de pagina bij de zoekresultaten.

Door velen verwelkomd en door velen verguisd. Stelt u zich eens voor dat bij een zoekopdracht Google een deel van de in de resultaten voorkomende website laat zien. Op basis van dit deel zou een gebruiker van de zoekmachine kunnen besluiten de pagina al dan niet te bezoeken.

Een ideaal middel voor de spammers om dat deel zover te manipuleren dat een bezoeker die website zal gaan bezoeken. Maar daarnaast ook weer een middel dat er voor zou kunnen zorgen dat websites die hoog in de zoekresultaten staan puur en alleen op basis van spamtechnieken, gemeden gaan worden. Feit is wel dat mocht het ooit geïmplementeerd worden, website eigenaren gedwongen zullen gaan worden wat meer aandacht aan de inhoud van hun website te gaan besteden. ;)

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws