SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Spot goedkope website - website te huur (24  aug. 2006)

Websites in de aanbieding.

Ze schieten als paddestoeltjes uit de grond, de website-bureautjes en webdesign aanbieders. Dat er grote concurrentie in deze relatief nieuwe branche zou gaan ontstaan was te verwachten. Maar het lijkt wel alsof alle neefjes vanuit hun zolderkamertje ineens professioneel actief worden.

Lekker goedkoop websiteje joh!

De concurrentie onder elkaar is blijkbaar zo moordend dat de aanbiedingen je om de oren vliegen. De reclameslogans liegen er niet om Website voor nog geen 250 Euro en Webontwerp tegen bodemprijs.

Is dat nu wel zo verstandig, zo'n spotgoedkoop webontwerp?

Als die vraag ook bij u opgekomen is, dan spreken we dezelfde taal en denkt u helder en nuchter na over wat het internet nu eigenlijk voor u kan gaan betekenen.

De vraag die u zich zou moeten stellen is deze: zou ik mijn zakelijke toekomst op internet toevertrouwen aan een bureautje dat mijn website voor nog geen 250 Euro inelkaar flanst? Of wat nog veel waarschijnlijker is, deze als voorgeprogrammeerde rommel van de plank trekt er een leuk plaatje op knalt en klaar is Kees, maar niet echt. U dus in dit geval ook niet.

Rekenkundig voorbeeld uit de praktijk:

Een klant van me kocht een dergelijke 'spotgoedkope website' voor 250 Euro. Na verloop van tijd merkte hij dat eea. niet echt allemaal zo werkt zoals hij dacht. De site is moeilijk aan te passen en voor een aanpassing extra vroeg dat neefje toch al gauw 35 - 50 Euro per uur. Na 10 uur aanpassingen berekent te hebben gekregen zag de totaalprijs er ineens heel anders uit.

  • Website basisprijs 250 Euro
  • Aanpassingen per uur 35 Euro x 10 = 350 Euro
  • Totaalprijs website: 600 Euro

Allemaal leuk en aardig, maar... U begrijpt het al, er was nog iets dat er aan de website niet helemaal deugde.

Hij werd niet gevonden!

Dit betekende na veel frustratie, dat er een nieuwe partner gezocht moest worden om de techniek te verbeteren en de website te optimaliseren. Een extra kostenpost waar niet op gerekend was.

Ons kostenplaatje!

De website werd door ons opnieuw opgebouwd en geoptimaliseerd, voor een totaalprijs van 1.500 Euro.

Een realistische prijs gezien de arbeid die er verricht moest worden en het eindresultaat dat wij opleveren. Een functionerende website die gevonden wordt en die zijn geld opbrengt! Bovendien is de website door de klant zelf te onderhouden!

Nog 1 voorbeeldje, een website huren:

Laatst nog gezien in het reclameblok bij Google: huur uw website al vanaf 99 Euro per maand

Een verlokkelijk aanbod, want wat is nu 99 Euro per maand? Niets toch! Totdat u beseft dat u voor een website van 10 - 15 pagina's dus op jaarbasis een slordige 1.188 Euro kwijt bent.

Waarschijnlijk ook nog voorzien van een twee- of driejarig contract et voila, de website kost u ineens geen 99 Euro per maand meer, maar 3.564 Euro in 3 jaar.

Als u daar tegenoversteld dat een goed webontwerp, waar u zelf mee aan de slag kunt en dat ook nog eens een webontwerp is dat gevonden wordt voor een eenmalig bedrag van ca. 500 Euro (ca. 10 pagina's) bij ons te verkrijgen is, dan is de keus toch heel gauw gemaakt lijkt mij.

Indien u overweegt een eigen website te laten bouwen, of een reeds bestaande website te laten optimaliseren:

Zoek een partner die u gedegen advies kan geven!

Vision2form Design ® maakt websites die voldoen aan de W3C standaard. Valide HTML en Valide CSS. Websites die toegankelijk zijn en die gevonden worden!

Wij helpen u graag bij een gedegen webontwerp en seo-advies!

Update:

Deze week wederom een meneer aan de lijn die een website gekocht had voor 30 Euro per maand en er achter gekomen is dat hij met die website zijn doel niet bereikt. Simpelweg omdat hij niet gevonden wordt, ergo geen verkoop heeft en dus niets verdient ....

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws