SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Zoekmachine spam - Forum spammer - Kort zoekmachine nieuws (25  juni 2006)

Fora gebruikt voor zoekmachinespam.

Zoals al eerder gemeld, zit er aan een domain dat ineens vanuit het niets in de top van de resultaten verschijnt, een luchtje. Een luchtje dat wel heel erg sterk wordt als het een domainnaam betreft opgebouwd uit een ogenschijnlijk lukraak samengeraapte letters al dan niet in combinatie met cijfers.

Gezocht op ons eigen domain, je wilt tenslotte toch wel een beetje op de hoogte blijven van wie er nu naar je linkt, staat er ineens een domain in de top van de resultaten, die er voorheen nog niet stond. Vanuit het niets duikt ineens een veelvoud aan vermeldingen op van het domain 'pjis dot info'.

Dit riekt naar spam. En een onderzoekje levert direct al de voorspelde zekerheid. We hebben hier te maken met een spammer. Een spammer die bovendien niet graag zijn naam vermeld ziet bij een 'whois' opvraag. Het domain blijkt bij het opvragen van de registratiegegevens middels 'whois', te worden afgeschermd door een naar mijn menig nogal vage dienst 'Who is Guard'. Iedereen die een dergelijke service gebruikt heeft iets te verbergen. Dit zaakje stinkt. Hoezeer het stinkt blijkt als er gezocht wordt op de naam van het domain 'pjis dot info' (de naam is zoals u begrijpt, enigszins verbasterd). Zoeken op naam van een domain kunt u in Google door de naam in te geven tussen aanhalingstekens, bijvoorbeeld "vision2form.nl".

Het aantal vermeldingen (ca. 43.000) is niet schrikbarend, maar de getoonde resultaten zijn dat des te meer. Naast een aantal vermeldingen van het eigen domain, die er overigens ook niet al te fris uit zien, is men vooral druk doende om op een schrikbarend aantal fora zijn linkzooi te dumpen.

Oke, dat moge duidelijk zijn, het gaat hier echt om een spammer. Nog een laatste testje waarbij we kijken naar de website zelf. Gezocht middels 'site:' geeft Google een aantal bijna 26.000 pagina's. Alle vermeldingen zien er verdacht uit, het lijkt op een website die hoofdzakelijk uit van andere websites bijeengeschraapte tekst, danwel slechts de links daarnaartoe te gaan. Veel verder komen we niet, elke klik op een pagina wordt afgebroken met een time out.

Geen van de pagina's of de index zelf is bereikbaar. En toch staan er 26.000 pagina's in de index van Google. De website heeft momenteel blijkbaar grote technische problemen. Geen punt, laten we hopen dat dat zo blijft ;).

Update 26 juni 2006:

Inmiddels is er van Google's zijde actie ondernomen, de spammer gebanned!

Jongens van Google, bedankt!

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws