SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Blogs down the drain - Kort zoekmachine nieuws (8 april 2006)

Zoekmachine optimalisatie middels een blog?

Blogs down the drain

Was het bijhouden van een blog een aantal jaren geleden nog slechts voorbehouden aan een 'elitair' groepje mensen, is het nu toch wel uitgegroeid tot een enorme hype.

Alles wat maar enigzins 'rang en naam' heeft, is bijna verplicht een blog bij te houden. Deze druk en de belangstelling die ervoor ontstaan is, is ook zoekmachines niet ontgaan. Blogs zijn, mits serieus gebruikt, nieuwsbronnen met een enorm potentieel. Veel nieuws, feitjes en roddel wordt in de Blogscene vaak als eerste besproken / aan de kaak gesteld.

Helaas zit er aan de populariteit ook een nadeel en worden veel blogs slechts geschreven met de bedoeling de zoekmachine te pamperen. Een blog biedt de mogelijkheid veel inhoud (lees: veel links en keywordspam) op redelijk eenvoudige wijze aan te bieden. Van serieuze verhalen en achtergrondartikelen is er daarbij geen sprake meer.

Wat voegt een blog nu eigenlijk toe als deze slechts tot dienst heeft de website te promoten en "keyword rich content" aan te bieden?

Niets. Niet voor u als bezoeker, ik kan me tenminste niet voorstellen dat u als lezer nou zo'n behoefte heeft aan nietszeggende postings en reacties volgeplempt met links.

Hadden we eerst de hype 'gastenboek' dat werd misbruikt, is het nu de beurt aan het blog. Het gastenboek is uitgerangeerd en kan echt niet meer bij een zichzelf respecterende website.

Het begint erop te lijken dat ook het Blog als zodanig zijn doel voorbij schiet. Ik kan mij derhalve héél goed voorstellen dat een neerwaartse spiraal voor waardering van het blog door de zoekmachines zéér binnenkort in gaat zetten. Als ze al niet 'down the drain' zijn gegaan in de ogen van een zoekmachine. ;)

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws