SEO - Webdesign nieuws 2006

Nieuws archief 2006

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Bigdaddy klaar!? - Kort zoekmachine nieuws (17  mei 2006)

Bigdaddy is klaar en er zijn geen problemen. Nee, echt niet!?

Volgens Matt Cutts is Bigdaddy sinds 29 maart officieel in bedrijf genomen over de gehele linie. Op ieder datacentrum is deze nieuwe update aktief en wordt er volgens de nieuwe methodiek gespiderd.

Problemen? Waar dan?

Met een stelligheid die zijn weerga niet kent verteld Matt ons nu dat de update klaar is, en er geen problemen zijn.

Alle aangedragen problemen zouden binnen no-time te herleiden zijn tot fouten en foutjes gemaakt door de eigenaar van de websites zelf.

Hoe kun je dit nog volhouden als je de hoeveelheid aan problemen die aangekaart worden ziet? De problemen met het spideren waar iedereen over rept, het plotseling wegvallen van pagina's uit de resultaten enz. enz.

Bovendien zie ik, en velen met mij, een steeds groter aantal aan resultaten verschijnen waar het verouderde pagina's betreft, zelfs websites die een aantal maanden geleden gebanned waren en die nog steeds dezelfde trucs bevatten verschijnen hoog in de resultaten. Hoe kun je dan nog blijven volhouden dat er niets aan de hand is?

Het rommelt binnen Google en het rommelt flink! Als CEO's als Eric Schmidt vertwijfelde uitspraken doen dat Google een tekort aan capaciteit heeft wat zeer twijfelachtig is, maar goed, en nu Matt Cutts die zegt dat er geen vuiltje aan de lucht is, dan is er stront aan de knikker. Dit soort toedekken en goedpraten kennen we maar al te goed.

Toch nog een positief bericht over Bigdaddy:

Dat het mis is in de structuur en het spideren van pagina's, dat weten we nu zo langzaam aan wel. Om u toch een lichtpuntje mee te geven, kan ik u wel melden dat er aan gewerkt wordt en dat dit werk langzaam zijn vruchten blijkt af te werpen. Waar het spideren eerst nog bijna geheel weggevallen was, blijkt bij diverse mensen uit de branche waar ik mee spreek, dat de frequentie van het spideren zich langzaam aan het herstellen is en het bezoekersaantal voor waar het Google betreft weer richting het oude niveau kruipt.

Mocht u nog steeds last hebben van het zich niet herstellende bezoek van de googlebot, dan raad ik u aan om een Google-sitemap te installeren. Middels deze sitemap maakt u het de googlebot makkelijker om uw website te doorzoeken. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de pagina van Google: Sitemaps.

Om een sitemap voor uw site aan te kunnen maken heeft u een Google-account nodig. Gmail gebruikers hebben reeds een account en kunnen direct aan de slag, indien u nog geen account heeft, stuurt u mij een emailtje tonnie.lubbers@gmail.com. Wellicht heb ik nog een uitnodiging over.

SEO Nieuws archief 2006

SEO Nieuws