SEO - Webdesign nieuws 2005

Nieuws archief 2005

Jul. Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.

Het braafste jongetje van de klas (18 sept. 2005)

Google stuurt spammers een email.

Google is begonnen met een test waarbij ze webmasters van sites die niet aan de richtlijnen voldoen (lees: zoekmachine spammers) een berichtje sturen met de melding dat er onregelmatigheden gevonden zijn.

Bron: http://www.threadwatch.org/node/3843

Een prima innitiatief, of schoolmeesteren?

Zo op het eerste oog een prima initiatief van Google, dat de branch veel goed kan doen. Want nu weet u het ook, als er wat aan uw site mocht mankeren als deze geoptimaliseerd is door uzelf of door derden.

Is het signaal dat zij hiermee afgeven wel zo goed?

Mogen wij hieruit afleiden dat Google het water aan de lippen staat voor wat betreft de enorme hoeveelheid aan spam die ze te verwerken krijgt? Zijn de mogelijkheden om geautomatiseerd de zoekmachine-spam aan te pakken uitgeput?

En waarom niet simpelweg een penalty uitdelen aan de betreffende site, ipv. zich de moeite van het versturen van emails op zich te nemen?

De toekomst zal uitwijzen of het een goede zet van ze geweest is, maar vooral ook wat de achterliggende gedachte van het schoolmeesteren is geweest.

Wat te doen als u zo'n mailtje ontvangt?

Allereerst is het verstandig te verifiëren of dit mailtje echt van Google afkomstig is, of van een concurrent van uw optimaliseerder die een streek wil uithalen.

Vervolgens bespreekt u dit natuurlijk met uw optimaliseerder, maar vergeet daarbij niet ook een advies in te winnen bij een andere SEO expert.

Wij houden ons voor het geven van een second-opinion aanbevolen.

Optimaliseer met beleid. ;)

SEO Nieuws archief 2005

SEO Nieuws