SEO - Webdesign nieuws 2005

Nieuws archief 2005

Jul. Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.

Er is er een jarig hoera hoera.... (27 sept. 2005)

Google viert vandaag haar 7e verjaardag.

Vandaag viert Google haar 7e verjaardag en geeft zichzelf en U (de zoekende medemens) een cadootje door haar index met doorzochte documente te vergroten.

Eric Schmidt, de hoogste baas van Google, zal vanavond (Amerikaanse tijd) bekend maken dat haar index zonder duplicaten, zeker 3x zo groot is dan die van welke concurent dan ook.

Precies zeggen hoeveel pagina's Google doorzoekt wil men niet. Sterker nog, om speculaties in de toekomst te voorkomen zal men zelfs stoppen met het vertonen van het aantal documenten dat men doorzoekt.

Mijns inziens een logische en goede stap die eigenlijk veel te laat komt. Het wordt tijd dat men eindelijk beseft dat de strijd om de (be)zoeker niet draait om aantallen documenten die men al dan niet doorzoekt. Waar het u en mij om gaat bij een zoekopdracht is de vraag hoe relevant de verkregen resultaten zijn. Wat kan het u en mij schelen dat de zoekopdracht 5 miljoen resultaten heeft opgeleverd, ik zal ze nimmer allemaal kunnen en willen lezen. Wat ik wil is de eerste 2 pagina's met relevante resultaten, resultaten waar ik daadwerkelijk die informatie kan vinden die ik zocht.

Maar naast alle strubbelingen rondom de index en de resultaten, mogen we natuurlijk niet vergeten dat we een jarige in ons midden hebben.

Ik ben benieuwd wat ons de volgende 7 jaar nog zal gaan brengen.

Google... Proost!

SEO Nieuws archief 2005

SEO Nieuws