SEO - Webdesign nieuws 2005

Nieuws archief 2005

Jul. Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.

Google Base - De beer is los.(27 okt. 2005)

Google wordt een Portal?

Na maanden van speculatie, ingegeven door een aantal aanwijzingen, bevestigde Google gisteren dat zij een online-betalingssysteem zal gaan invoeren.

Dit tesamen met een uitgelekte versie van Google Base, die enkele uren nadat zij offline gehaald werd door Google werd bevestigd, zou de relatie met enkele van Google's grootste klanten waaronder ook eBay wel eens op scherp kunnen stellen.

Google Base (zoals de dienst wel eens zou kunnen gaan heten), is een dienst waarin consumenten naast een door Google doorzoekbare database, de mogelijkheid wordt geboden om kostenloze advertenties te kunnen plaatsen.

"Het is hierbij geenszins de bedoeling dit systeem te laten concurreren met 'Pay-pal' de online-betalingsdienst van eBay of met de diensten van eBay zelf." Aldus CEO Eric Schmidt.

Met de invoering van dergelijke diensten bereikt Google een omslag punt. Zij zal veranderen van een aanbieder en doorgeefluik van informatie naar een Portal. Een one-stop shop voor informatie en e-commerce.

Mocht 'Google Base' daadwerkelijk ingevoerd worden, zal Google een directe concurrent worden van veel van haar klanten en van in haar index voorkomende bedrijven.

Te hopen blijft dat zij de kern van haar activiteiten niet zal verwaarlozen of zelfs zal gaan gebruiken om de vanuit Base verzamelde 'advertenties' beschikbaar te stellen in haar zoekresultaten.

Google lijkt meer en meer een vergaarbak van linkverzamelpagina's en advertentieboeren te worden.

Geen goede zaak als u het mij vraagt.

SEO Nieuws archief 2005

SEO Nieuws