SEO - Webdesign nieuws 2005

Nieuws archief 2005

Jul. Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.

Boter op je hoofd. (23 aug. 2005)

Het rommelt in de branche!

Nieuws is het niet meer te noemen. Maar ook al is het reeds enkele weken oud, toch wil ik er mijn ei over kwijt. Het is een steeds weer opkomende schokgolf die door het wereldje van de SEO'ers gaat. Tja, mensen zijn nogal hardleers...

Sinds een aantal weken kun je geen internet pagina meer openslaan (voor zover dat gaat), of er wordt wel gesproken over de schorsing van bedrijven, danwel een ban van Google, waarmee klanten van een dergelijk bedrijf worden geconfronteerd.

Reeds vele malen is er gewaarschuwd, niet alleen door serieuze optimaliseerders, maar ook door Google zelf, dat dit soort praktijken gestraft kan en zal gaan worden.

Nu tracht men zich schoon te praten door het optimaliseren een 'grijs gebied' te noemen, waarin het erg onduidelijk is hoe om te gaan met de regels, of hoe daamee om te gaan.

Nu stel ik mij daarbij toch wel de vraag:

"Hoeveel boter heb je op je hoofd als je met een 'stalen' gezicht deze onzin durft te verkondigen, danwel, hoeveel boter heb je op je hoofd als je als klant dit sprookje nog voor zoete koek slikt?"

Geachte heren "optimaliseerders" en klant, let u even op? Dit staat er namelijk al sinds jaar en dag te lezen op de site van Google zelf:

  • "Kwaliteitsrichtlijnen - Specifieke aanbevelingen:
    * Vermijd verborgen teksten en verborgen koppelingen."

Bron: Google-informatie voor webmasters Google richtlijnen

Deze kwaliteitsrichtlijnen staan er niet voor niets. Ook wij, net als vele collega's, verwijzen daar naar (zie onze sectie: gevonden worden) en trachten duidelijk uit te leggen wat wel en wat niet kan.

Waar moet u op letten bij het inschakelen van een bedrijf die uw website gaat optimaliseren, of als u het zelf gaat doen? Gevonden worden - Deel 3. Valkuilen

De volgende ronde.

Helaas is het wachten nu op de eerste bedrijven die gebanned zullen gaan worden door mee te hebben gelopen, dan wel nog steeds mee lopen op de 'hype' die zich Doorway pages noemt.

Je zult maar klant zijn bij een dergelijk bedrijf.

Met vriendelijke en collegiale groet,

Tonnie Lubbers

SEO Nieuws archief 2005

SEO Nieuws