SEO - Webdesign nieuws 2008

Nieuws archief 2008

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun.
Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.

Update serendipity van 1.2 naar 1.3 problemen - Kort zoekmachine nieuws (8 april 2008)

Installation loop serendipity at upgrade 1.2 to 1.3

Zoals enkelen wel weten, gebruik ik voor een aantal klanten het weblog van serendipity. Heerlijk eenvoudig te installeren, gebruikersvriendelijk en het blog is inpasbaar in het eigen design.

Zo af en toe moet je wel eens updaten, een nieuwe versie installeren over de oude versie heen. Zo ook afgelopen week. Ergens ging iets fout met het blog, het vertoonde ineens bij ingave van een artikel, de tekst 3x of plaatjes kwamen in plaats van enkelvoudig, meervoudig in het artikel te staan. Een upgrade verhelpt dan meestal het probleem.

De nieuwste versie opgehaald en uitgepakt op de pc. Daarna alles via ftp, hup op de server, over de oude versie heen en voila. Uhm ..... niet voila dus.

Het uploaden ging prima. Een blanco pagina met de vraag nieuwe versie ontdekt, oude versie bijwerken naar 1.3? verschijnt. Natuurlijk op bijwerken geklikt en waarempel daar verschijnt het admin-deel voor het bijwerken van de versie. Alles verloopt gladjes. Totdat de knop 'naar weblog' gedrukt wordt.

Installation upgrade van 1.2 naar 1.3 hangt in eindeloze lus

Wederom verschijnt de pagina met de mededeling "nieuwe versie ontdekt". Na klikken, u raadt het al, het adminscherm en wederom de knop 'naar weblog'. Dit alles in een eindeloze lus.

Het lijkt erop dat alles goed gaat, totdat ... het systeem eea. heeft bijgewerkt naar 1.3. Op de achtergrond is eigenlijk alles bijgewerkt, maar, het systeem blijft er iets hangen. Maar waar?

Zoeken op het forum van serendipity zelf bracht ook al geen soulaas. Dus, de stoute schoen aangetrokken en in het systeem van serendipity zelf gedoken. Nou ja, in het systeem, laten we zeggen dat het net zoiets is als de motorkap van een auto openen, interessant naar de techniek gaan staan kijken en dan het deksel maar weer dicht doen. Maar, ik kan olie verversen, kabeltjes nalopen en kijken of er genoeg water in zit.

Dus dat doen we dan ook maar hier. Alle files die ik lezen kan maar opgehaald van de server en eens aandachtig bestudeerd. En waarempel, in het bestand 'serendipity_config_local.inc.php' stond doodleuk het versienummer op 1.2

Versienummer 1.2 handmatig naar 1.3 wijzigen

Het versienummer handmatig gewijzigd in 1.3, de file opgeslagen en op de server geplaatst en ja hoor, alles loopt als een zonnetje.

SEO Nieuws archief 2008

SEO Nieuws